fbpx
Skip links

R2B X Thuisbezorgd: "Thuisbezorgd rust hun Amsterdamse bezorgfietsen uit met de Telefoonhouders van R2B"

MarketLeap realiseerde een samenwerking tussen R2B Store en Thuisbezorgd. R2B voegt hiermee een strategische zakelijke groeipartner toe aan het klantenbestand.

Periode

2024

Klant

R2B

Doel

Volumedeal

Achtergrond.

Onze partner R2B is leverancier van een breed assortiment aan hoogwaardige telefoonhouders voor in de auto en voor op de fiets. R2B heeft ons een aantal maanden geleden benaderd omdat ze graag meer omzet uit de business to business verkoopkanalen wilden genereren.

We voerden in deze samenwerking verschillende strategieën uit voor R2B. Een van de winnende strategieën heeft onder andere gezorgd voor een schaalbare samenwerking met ‘s werelds grootste food delivery site Thuisbezorgd, van Just Eat Takeaway.

Dankzij deze samenwerking zijn de telefoonhouders van R2B nu terug te vinden op de Amsterdamse bezorgfietsen van Thuisbezorgd. Dit is het begin van een lange termijn samenwerking.

Strategie op basis van relevantie.

Er gebeuren helaas nog steeds te veel ongelukken door telefoongebruik op de weg. R2B staat voor veiligheid op de weg en daarom zijn wij in de strategie op zoek gegaan naar potentiële partners met een grote vloot. Door direct te focussen op bedrijven met een grote vloot kunnen we de positieve impact van de R2B producten maximaliseren.

Denk hierbij aan logistieke partijen, automerken, leasemaatschappijen en dus ook bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd.

De belangrijkste vraag: Welke bedrijven gebruiken telefoons op de weg?
Binnen dat profiel vinden wij onze perfecte klant.

Thuisbezorgd heeft dagelijks duizenden mensen op de weg om bestellingen rond te brengen.

Dit gebeurt in auto’s, op scooters en op (elektrische) fietsen. Om te zien waar de bestelling afgeleverd moet worden, gebruiken de bezorgers vrijwel altijd hun telefoon.

De telefoonhouders van R2B zijn ontworpen om stevig op de fiets gemonteerd te worden, bieden een stabiele en veilige plaats voor de telefoon, en maken handsfree navigatie mogelijk. Dit zorgt ervoor dat bezorgers zich kunnen concentreren op het fietsen en het veilig afleveren van bestellingen.

De veiligheid van de bezorgers kan je natuurlijk niet garanderen, maar wel faciliteren. In het kader van de veiligheid op de weg hebben wij daarom contact opgenomen met de verantwoordelijke teamleider en facility manager binnen Thuisbezorgd.

Benieuwd hoe wij jouw merk laten stralen?

Starten met samples en een pilotperiode.

In deze strategie hebben wij ervoor gekozen om gratis samples te versturen van de best beoordeelde producten. Op deze manier laat je de potentiële lead kennis maken met de kwaliteit van de producten. Als de kwaliteit goed is, verkopen de producten zichzelf.

De contactpersoon bij Thuisbezorgd stond open om de producten te testen. Bovendien kwamen we er dankzij dit contact achter dat er soms leveringsproblemen ontstonden met hun huidige inkoopkanaal. Er was behoefte aan een betrouwbare oplossing die de efficiëntie zou verbeteren.

R2B hanteert grote voorraden in Nederland, wat een groot voordeel met zich meebrengt. Met snelle levertijden, scherpe inkoopprijzen en hoge kwaliteit is R2B een perfecte partner om de rol van toelevering leverancier te vervullen.

Positieve feedback.

Na een positieve reactie op de samples zijn we overgegaan tot het opzetten van een pilotproject. In dit pilotproject werden de verschillende bezorgfietsen uitgerust met samples van de telefoonhouders van R2B. Deze test was van belang om de producten goed uit te testen op kwaliteit en duurzaamheid.

Na positieve feedback van de bezorgers die de producten uitgebreid getest hadden, werd de uitrol een feit. Een groot deel van de Amsterdamse vloot van Thuisbezorgd wordt nu voorzien van de R2B telefoonhouders.

Resultaat.

We starten deze samenwerking met de levering van 260 telefoonhouders voor op de fiets. Deze batch zal geïnstalleerd worden in Amsterdam. In de toekomst zitten er ongetwijfeld meer bestellingen van Thuisbezorgd in de pijplijn. Ze blijven continu nieuwe fietsen voorzien van telefoonhouders. R2B zal hiervoor de toelevering leverancier zijn.

Naast deze succesvolle eerste samenwerking rollen we binnenkort uit naar andere steden en andere voertuigen. Op deze manier maximaliseren we de impact en faciliteren we de veiligheid op de weg voor de medewerkers van Thuisbezorgd.

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren.
Ontdek
Sleep