fbpx
Skip links

Pora&Co x RingFoto:
"Dit is hoe onze klant leverancier werd van de grootste foto-retailorganisatie van Europa.”

MarketLeap faciliteerde een samenwerking tussen Pora&Co en Ringfoto. Eerder realiseerden we al een samenwerking met Kamera Express. Deze keten heeft het grootste online marktaandeel in Nederland voor de categorie fotoartikelen. Daarnaast hebben we ook een samenwerking verzorgd met de inkooporganisatie Europa Foto. Dit bedrijf levert aan alle kleinere fotowinkels in Nederland, België en Scandinavië.

Dankzij de samenwerking tussen Pora&Co en Ringfoto zijn de digitale fotolijsten van onze klant nu zakelijk te bestellen door ruim 1500 retailers in 24 verschillende landen.

Periode

2024

Klant

R2B

Doel

Volumedeal

Samenwerken met de grootste foto-retailorganisatie van Europa

De eigenaar van Pora&Co had de ambitie om te groeien met zijn merk. Het doel was om verkrijgbaar te zijn met zijn assortiment bij alle kwalitatieve fotografiewinkels van Europa.

Nadat we in een eerdere fase van het samenwerkingsproject succesvolle samenwerkingen hadden opgezet, was zijn merk verkrijgbaar bij de belangrijkste fotografiewinkels van Nederland, waaronder Kamera Express en een grote inkooporganisatie.

Met deze stap werd onze klant ineens leverancier van veel verschillende fotospeciaalzaken en waren zijn producten op meerdere verkooplocaties in Nederland te koop.

Toen we gingen onderzoeken wat er voor nodig was om op Europees niveau te groeien kwamen we er al snel achter dat grotendeels van de Europese fotografiewinkels hun assortiment inkoopt bij Ringfoto.

Ringfoto is een inkooporganisatie

Ringfoto is een Europese inkoopcoöperatie voor onafhankelijke foto retailers, maar daarnaast hebben ze alleen in Nederland al 120 fysieke winkels.

Ringfoto stelt haar leden in staat te profiteren van gezamenlijke inkoopkracht, marketingondersteuning en andere diensten. Dit stelt individuele retailers in staat om effectiever te concurreren met grotere ketens en online winkels.

Leden van Ringfoto bieden een breed scala aan producten en diensten aan die te maken hebben met fotografie. De producten van Pora&Co passen perfect in dat plaatje dus we besloten om contact op te nemen.

Benieuwd of jouw merk potentie heeft?

Done deal: we gaan samenwerken

We kwamen in contact met het inkoopmanagement team en samen met ons contactpersoon hebben we de samenwerking vormgegeven tot een vruchtbare situatie voor beide partijen.

Na de goedkeuring van de samples gingen we over op de contractondertekening en administratie. Daarna zijn we officieel gaan samenwerken. Het contact verliep in het begin langzaam en stroef in verband met beursbezoeken en drukte aan de inkoopkant, maar later ontwikkelde dat zich in een warme relatie op persoonlijk niveau.

Resultaat

Ringfoto besteld op maandelijkse basis voorraad, wat ze weer doorverkopen aan de wederverkopers. Deze samenwerking begon kleinschalig maar begint nu lekker door te lopen. Er zijn marketingmogelijkheden en beurzen om potentiële kopers te bereiken.

Wij zijn zeer tevreden met de voortgang van deze samenwerking en in de komende periode gaan we groeien in verkooppartners. Daarnaast zullen we het assortiment uitbreiden.

Dankzij deze samenwerkingen is Pora&Co nu de leverancier van Europa’s grootste foto-inkooporganisaties, waardoor hun producten de komende jaren niet meer weg te denken zijn uit de Europese fotowinkels.

Bekijk vergelijkbare cases:

Deze website gebruikt cookies om jouw ervaring op de website te verbeteren.
Ontdek
Sleep